نام کتاب: درمان شناختی_ رفتاری مدرسه محور  /اضطراب کودکان: بچه های سرحال

(کتاب کار والدین)

تألیف: هیدی لینهام و همکاران

مترجم: زهرا توانا

ناشر: آوای نور

چاپ: اول 1400

تعداد صفحه: 88

 قیمت: 35000تومان

معرفی کتاب:

مطالعات بسیاری حاکی از آن است که ویژگی های خاص خانوادگی و الگو های تعاملی در خانواده، در بروز و تداوم اختلالات اضطرابی دوران کودکی نقش دارد و این موضوع نقش کلیدی بافت خانوادگی در درک و درمان کودکان مضطرب را خاطر نشان می سازد؛ بنابراین آموزش والدین و جلسات خانوادگی، جزء مهمی از برنامه درمان شناختی-رفتاری مدرسه محور کودکان سرحال به شمار می رود.

در این کتاب به والدین آموزش داده می شود که اضطراب چیست؟ چه مؤلفه هایی دارد؟ و چه برنامه هایی برای درمان فرزندشان طراحی و آماده شده است؛ در عین حال این کتاب جهت مدیریت و درمان مشکلات اضطرابی والدین نیز مفید خواهد بود.

با مطالعه این کتاب قادر خواهید بود: 1 – به فرزندتان در برنامه ریزی و اجرای این مهارت های جدید کمک کنید. 2 – می توانید با رفتار های مضطرب فرزندتان برخورد صحیحی داشته باشید. 3 – مهمتر از همه می توانید فرزندتان را در طول برنامه حمایت و تشویق نمایید.

هدف از ترجمه این مجموعه سه جلدی، در اختیار گذاردن یک برنامه درمانی مدرسه محور برای درمان اضطراب کودکان از طریق ارائه اطلاعات منسجم و تکالیف و تمرین های مدون بوده است. آنچه در این مجموعه سه جلدی-که شامل کتاب راهنمای درمانگر، کتاب کار کودک و کتاب کار والدین است- مطرح گردیده، درمانگر را قادر می سازد تا فرآیند درمان اضطراب کودکان به همراه درگیر کردن والدین و یا دیگر بزرگسالان را در این روند درمانی، به صورت دقیق و مرحله به مرحله در اختیار داشته باشد.

بخشی از متن کتاب:

امروزه اختلالات اضطرابی از جمله شایع ترین تشخیص های گزارش شده در مطالعات همه گیر شناسی اختلالات کودکان و نوجوانان هستند. کودکان با اختلالات اضطرابی، همواره در معرض قربانی شدن و نادیده گرفته شدن از طرف همسالان قرار دارند؛ و همچنین آنها با آسیب قابل توجهی در عملکرد و افت تحصیلی روبرو هستند، که این امر می تواند عامل خطر جدی برای ایجاد افسردگی، اختلال خواب و مسائلی مانند سوء مصرف مواد در آینده فرد شود. بخش عمده ای از اختلالات اضطرابی دوره کودکی، در بزرگسالی هم به صورت مزمن ادامه می یابند و این موضوع لزوم پیگیری و درمان این اختلالات را در دوره کودکی خاطرنشان می سازد؛ اما به دلیل هزینه بر بودن درمان های انفرادی و استفاده از کلینیک های درمانی، عده ای از کودکان بی بهره از درمان به بزرگسالی می رسند؛ در اینجاست که مدارس می توانند به عنوان محل نویدبخشی برای ارائه خدمات سلامت روان به کودکان پا به عرصه گذارند.

درمان مدرسه محور خصوصاً زمانی که در بین انواع خدمات آموزشی و مشاوره ای ارائه گردد، باعث افزایش نگرش مثبت برای دریافت خدمات مرتبط با سلامت روان در بین کودکان خواهد شد؛ بنا بر این دسترسی به درمان در مدارس می تواند مراقبت سلامت روانی را عادی سازی کرده و احتمال دریافت درمان توسط دانش آموزان نیازمند را افزایش دهد.

کلیه حقوق مطالب این سایت متعلق به انتشارات آوای نور می باشد