کتاب رفتار درمانی شناختی زوج‌ها و خانواده­ ها(راهنمای جامع متخصصین بالینی)

تالیف: فرانک ام. داتیلیو

با مقدمه: آرون تی. بک

ترجمه: دکتر فرهاد اصغری- دکتر عباس صادقی- دکتر علی صیادی- دکتر ناصر یوسفی

ویراستار علمی: دکتر فرهاد اصغری

ویراستار ادبی: نسترن استرآبادی

چاپ:  نهم 1402

تعداد صفحه: 288

قیمت: 270000 تومان

معرفی کتاب:

کتاب حاضر تجدید نظری جدید از رشد و توسعه شناخت درمانی و کاربرد آن در درمان خانواده و زوجهاست. تأکید جدید بر چگونگی تأثیرگذاری سیستم باورهای خانواده اصلی بر روابط خانواده و تأکید بر اهمیت طرحواره‌ها در روابط و بازسازی سیستم باورهای معیوب بسیار با اهمیت است. مشکلات زناشویی آمپل و مشکلات جمعیت­های خاص کتاب را خواندنی و عالی ساخته است. بخش مربوط به سنجش و روش بالینی و مداخلات، خواننده را با دیدگاه عملی برای اقدام مؤثر با انواع مختلف از بدکارکردی در روابط آماده می‌کند. در مجموع، ‌این کتاب منبع بسیار خوبی برای افراد متخصص در تمام حیطه‌های درمانی سلامت روان محسوب می­شود. . این کتاب منبع بسیار خوب درسی، دانشگاهی برای درس خانواده درمانی و کمکی به روانشناسان، مشاوران، روانپزشکان و کلیه متخصصین علوم رفتاری است.

گزیده ای از متن کتاب رفتار درمانی شناختی زوجها و خانواده ها

رفتار درمانی – شناختی به یک دیدگاه نظری عمده تبدیل شده است و به رشد خود از طریق تلاشهای درمانگران مختلف ادامه می‌دهد. روش رفتاری – شناختی با تأکید بر تجربه گرایی و افزایش تأثیر بالینی از طریق تحقیق بر روی باید‌ها و نبایدهای درمانی همواره میل به تغییر داشته است. زیرا انطباق­ پذیری این دیدگاه و درجه‌ای که می‌تواند با بسیاری از روشهای درمانی سهیم باشد، براین فرض است که، تغییر در روابط زوج‌ها و خانواده باعث تغییر در حوزه‌های شناختی، عاطفی و رفتاری می‌شود. رفتار درمانی – شناختی توان بالقوه ای برای یکپارچه شدن با سایر دیدگاه­ها را دارد…

بنابراین برای درک هر رفتار در روابط خانواده، باید تعامل­های بین اعضای خانواده به خصوص ویژگیهای خانواده به عنوان یک واحد بررسی شود. به همین نحو چشم‌انداز  رفتاری – شناختی بر تعامل بین اعضای خانواده با تأکید بر ماهیت تجربه­ها، باورها و اسنادهای وابسته به هم تأکید می‌کند.

زمانی که اعضاء خانواده به شکل انتخابی به جنبه‌های منفی یکدیگر توجه می‌کنند، این مسأله می‌تواند به روابطشان آسیب بزند. جای تعجب نیست که افرادی که درگیر توجه انتخابی یا سوگیری هستند، درجه پایینی ازسازگاری دربارۀ گفتگوهای گذشته، حوادث یا تعاملات را دارند(اپستین وباوکم، 2002). توجه انتخابی مطمئناً می‌تواند همراه با تحریف‌های شناختی و بیزاری بیشتری باشد. ایجاد دیدگاه متعادل در عضو یا اعضای خانواده غالباً تمرکز رفتار درمانی – شناختی است.

سایر آثار مؤلف/ مترجم در انتشارات آوای نور:

خانواده درمانی (طرح های درمانی گام به گام) / ترجمه دکتر فرهاد اصغری

رفتاردرمانی شناختی زوج ها و خانواده ها/ ترجمه دکتر فرهاد اصغری- دکتر عباس صادقی- دکتر علی صیادی- دکتر ناصر یوسفی

زوج درمانی (کتاب کار)/ ترجمه دکتر فرهاد اصغری

عناصر مشاوره / ترجمه دکتر فرهاد اصغری

مشاوره قبل از ازدواج (راهنما برای درمانگران) / ترجمه دکتر فرهاد اصغری

رفتار درمانی دیالکتیکی برای نوجوانان / ترجمه دکتر علی صیادی

درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد / ترجمه دکتر علی صیادی

کلیه حقوق مطالب این سایت متعلق به انتشارات آوای نور می باشد