نام کتاب: سخنرانی برای تدریس و یادگیری بهتر

تألیف:  رابرن کانن- کریستوفر نپر

ترجمه: ندا شیخ­ الاسلامی – غلامرضا یادگارزاده – مریم بنی­ عامریان

انتشارات: آوای نور

چاپ: اول 1399

تعداد صفحه: 120

قیمت: 40000 تومان

معرفی کتاب:

کتاب سخنرانی برای تدریس و یادگیری بهتر نوشته رابرت کانن و کریستوفر نپر، فن بیان را در معلمان و استادان ارتقا می‌دهد و به آنان کمک می‌کند تا تدریس بهتری داشته باشند و به سخنور خوبی تبدیل شوند.

با توجه به استفاده گسترده اساتید دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشورمان از روش تدریس سخنرانی و نبود کتابی که موضوع سخنرانی را به عنوان روش تدریس در دانشگاه به صورت خاص و عملیاتی مورد بحث قرار داده باشد، این راهنما می‌تواند کمک مؤثری در ارتقاء کیفیت بهتر سخنرانی اساتید و در نهایت کیفیت بیشتر یادگیری در دانشجویان، داشته باشد.

درباره کتاب سخنرانی برای تدریس و یادگیری بهتر

این کتاب دو مخاطب ویژه دارد. مخاطب اصلی آن استادان دانشگاه کم‌تجربه‌ای هستند که در پی مشاوره مناسب و ایده‌هایی جهت سخنرانی برای دانشجویان می‌گردند. اما مخاطب دوم دامنه گسترده‌تری از افراد را شامل می‌شود. این مخاطبان دربردارنده دانشگاهیان حرفه‌ای و باتجربه‌ای هستند که شاید در پی ایده‌هایی برای بهتر کردن سخنرانی به عنوان یک شیوه یادگیری یا کم کردن استرسِ سخنوری باشند.

یک سخنران تأثیرگذار برای تدریس خود از روش‌های خاص و مؤثری استفاده می‌کند. چنین فردی به منظور آماده‌سازی سخنرانی خود، ایده‌هایی جهت تنظیم محتوا و ارائه آن آماده می‌سازد؛ هنگام سخنرانی تنها به ذکر موارد ضروری بسنده می‌کند و از زیاده‌گویی می‌پرهیزد. او می‌کوشد سخنرانی‌های خود را در تدریس به کمک ارزشیابی بهبود ببخشد و در صورت لزوم، تغییراتی را در آن به وجود آورد.

او شرایطی را فراهم می‌کند تا تنها خود سخن نگوید و دانشجویان نیز در صحبت‌ها و تدریس او شرکت کنند. کتاب سخنرانی برای تدریس و یادگیری بهتر (Lecturing for better learning) به شما می‌آموزد که چگونه از زمان سخنرانی خود به بهترین نحو استفاده کنید. تأکید کتاب پیش رو بر سخنرانی است.

کتاب سخنرانی برای تدریس و یادگیری بهتر به چه کسانی پیشنهاد می‌شود؟

این کتاب به معلمان و استادان دانشگاه کمک می‌کند تا بهترین تدریس خود را ارائه دهند.

با نویسندگان کتاب سخنرانی برای تدریس و یادگیری بهتر بیشتر آشنا شویم:

رابرت کانن (Robert E. Cannon) که مدیریت مرکز مشاوره آموزش دانشگاه نیوانگلند را بر عهده دارد از سال 1975 به عضویت فعال انتشارات هردسا درآمد. او دانشیار و مدیر مرکز مشاوره آموزش دانشگاه در ادلاید بود. کانن بین سال‌های 1994 تا 1997 در جایگاه استاد در دانشگاه اندونزی نخستین مرکز تحقیقات آموزشی و توسعه را بنیان نهاد. او در عرصه تدریس و همین طور توسعه آموزش در اندونزی از شهرت بسیاری برخوردار بود. انتشار دو کتاب راهنمای مربیان دانشگاه‌ها و کالج‌ها و راهنمای مربیان پزشکی که کانن به همراه دیوید نوبل نوشته بود، شهرت او را دوچندان کرد.

کریستوفر نپر (Christopher Knapper) فارغ‌التحصیل از دانشگاه‌های شفلید و ساسکاچوآن، استاد بازنشسته روانشناسی و مدیر بازنشسته مرکز آموزش و یادگیری دانشگاه کوئین کانادا محسوب می‌شود. او نخستین رئیس جامعه آموزش و یادگیری در آموزش عالی در کانادا و سردبیر مجله بین‌المللی توسعه دانشگاهی نیز به شمار می‌رود. نپر در آموزش و یادگیری سطح سه شهرت داشت و در بسیاری از نقاط دنیا، کارگاه‌ها و دوره‌هایی برگزار کرده است. یکی از کتاب‌های او آموزش مادام‌العمر نام دارد که به همراه آرتور کراپلی به رشته تحریر درآورده است.

در بخشی از کتاب سخنرانی برای تدریس و یادگیری بهتر می‌خوانیم:

ارائه مطالب روی تخته باید به اندازه‌ای با کیفیت باشد که همه دانشجویان به خوبی آن را مشاهده کنند و بتوانند یادداشت‌برداری کنند. اگر کار با تخته بخش مهمی از سخنرانی شما را دربرمی‌گیرد، می‌توانید یک برنامه ساده روی یک برگ کاغذ طراحی کنید و آن را بین یادداشت‌های‌تان بگذارید. با این کار تأثیر استفاده از تخته را افزایش می‌دهید. برگه کاغذ را به بخش‌های عمودی تقسیم کنید تا فضایی که می‌خواهید روی تخته از آن استفاده کنید، مشخص شود. سپس می‌توانید از هر بخش آن به منظور خاصی استفاده کنید. به عنوان مثال، می‌توانید از یک بخش برای ارائه طرح کلّی ساختار سخنرانی، از یک بخش دیگری برای طراحی نمودارها و از قسمتی دیگر برای ارائه فهرستی از اصطلاحات و تعاریف جدید استفاده کنید. سپس طرحی از مواردی که می‌خواهید روی تخته یادداشت کنید را در هر بخش از برنامه کاغذی خود بنویسید.

گاهی‌اوقات وایت‌بردهای تعاملی که به تخته هوشمند یا نام‌های دیگر شناخته می‌شوند، به عنوان جایگزین وایت‌بردها، تخته‌های گچی یا نمودارهای سنتی استفاده می‌شوند. با استفاده از این ابزار می‌توانید مطالبی که روی صفحه رایانه‌تان قرار دارد را به دانشجویان نشان دهید. این ابزار به عنوان بخشی از یک سیستم عمل می‌کنند که شامل تخته تعاملی، رایانه، پروژکتور و نرم‌افزار وایت‌برد می‌شود. اگر این تخته‌ها در موسسه‌ای که تدریس می‌کنید موجود است، از یک متخصص کمک بخواهید تا عملکرد آن و قابلیت‌هایی که در تدریس به شما ارائه می‌دهد را یاد بگیرید.

سایر آثار مؤلف/ مترجم در انتشارات آوای نور: 

بازیگوشی (هنر تدریس در فضای مجازی به صورت واقعی)/ ترجمه غلامرضا یادگارزاده

برنامه درسی آموزش بزرگسالان/ ترجمه غلامرضا یادگارزاده

برنامه درسی مرتبط در آموزش عالی/ ترجمه دکتر غلامرضا یادگارزاده، ندا شیخ الاسلامی

تدریس در دوران کرونا/ ترجمه غلامرضا یادگارزاده

سخنرانی برای تدریس و یادگیری بهتر/ ترجمه ندا شیخ الاسلامی، غلامرضا یادگارزراده، مریم بنی عامریان

کلیه حقوق مطالب این سایت متعلق به انتشارات آوای نور می باشد