نام کتاب: آسیب شناسی اجتماعی (جامعه شناس انحرافات)

تألیف: هدایت الله ستوده

چاپ: سی و یکم 1402

تعداد صفحه: 248

قیمت: 120000 تومان

معرفی کتاب: 

آسیب شناسی اجتماعی مطالعه بی نظمیها و آسیب های اجتماعی همراه با علل و انگیزه های پیدایی آنها و نیز شیوه های پیشگیری و درمان این پدیده ها، به انضمام مطالعه شرایط بیمارگونه اجتماعی است؛ زیرا خاستگاه اصلی آسیبها و کژرفتاریهای اجتماعی را باید در کل حیات اجتماعی و نوع خاص روابط انسانی جستجو کرد. نابسامانیهای اقتصادی- اجتماعی چون فقر، تورم، گرانی، بیکاری، فقدان امنیت مالی- حقوقی و دیگر عواملی که باعث محرومیت می شوند، زمینه مساعدی را برای انواع مختلف آسیبهای اجتماعی چون خودکشی، سرقت، اعتیاد به مواد مخدر، الکلیسیم، فرزندآزاری، زورگیری، طلاق، گدایی و … فراهم می آورند. از این رو مفهوم آسیب شناسی گستره وسیفی پیدا می کند و از ابعاد ارزشی و کاربردی فراوانی برخوردار می گردد.

کتاب حاضر به سه بخش جداگانه و در عین حال به هم پیوسته تقسیم شده است:

1- چیستی آسیب های اجتماعی، کژرفتاریها و  جرایم و انواع آنها

2- تبیین سه گانه زیست شناختی، روان شناختی و جامعه شناختی

3- بررسی دقیق برخی از انواع آسیب های اجتماعی

بخشی از مقدمه کتاب:

انسانها در فراز و نشیبهای تاریخ همیشه از دردها و آسیب های اجتماعی بسیاری رنج برده اند و همواره در جستجوی یافتن علل و انگیزه های آنها بوده اند تا راهها و شیوه هایی را برای پیشگیری و ودرمان آنها بیابند. از مجموعه این آگاهی ها و تجربه ها و آموخته ها، توانسته اند زمینه های مطالعاتی و رشته های مختلفی را برای تبیین بی هنجاریها و نابسامانیهای زندگی اجتماعی پی ریزی کنند. حاصل این کار پیدایی دانش آسیب شناسی اجتماعی (جامعه شناسی انحرافات) است.

آسیب شناسی اجتماعی مطالعه بی نظمیها و آسیب های اجتماعی همراه با علل و انگیزه های پیدایی آنها و نیز شیوه های پیشگیری و درمان این پدیده ها، به انضمام مطالعه شرایط بیمارگونه اجتماعی است؛ زیرا خاستگاه اصلی آسیبها وکژرفتاریهای اجتماعی را باید در کل حیات اجتماعی و نوع خاص روابط انسانی جستجو کرد. نابسامانیهای اقتصادی- اجتماعی چون فقر، تورم، گرانی، بیکاری، فقدان امنیت مالی- حقوقی و دیگر عواملی که باعث محرومیت می شوند، زمینه مساعدی را برای انواع مختلف آسیبهای اجتماعی چون خودکشی، سرقت، اعتیاد به مواد مخدر، الکلیسیم، فرزندآزاری، زورگیری، طلاق، گدایی و … فراهم می آورند. از این رو مفهوم آسیب شناسی گستره وسیفی پیدا می کند و از ابعاد ارزشی و کاربردی فراوانی برخوردار می گردد.

کتاب حاضر به سه بخش جداگانه و در عین حال به هم پیوسته تقسیم شده است:

بخش اول شامل چیستی آسیبهای اجتماعی، کژرفتاریها و جامعه شناختی می پردازد و بخش دوم به تبیین سه گانه زیست شناختی، روان شناختی و جامعه شناختی می پردازد و بخش سوم به بررسی برخی از انواع آسیب های اجتماعی اختصاص دارد. در این بخش سعی شده است هر یک از آسیب های اجتماعی مورد بررسی دقیق قرار گیرد و با ذکر یک یا چند مورد نسبت به تبیین و ریش یابی آنها اقدام گردد، تا دانشجویان و علاقه مندان بتوانند با شناخت بهتری که نسبت به مسائل و بیماریهای اجتماعی و عوارض ناشی از آنها پیدا می کنند، در هدایت و راهنمایی فرد و جامعه به خیر و صلاح مؤثرتر باشند.

سایر آثار مؤلف/ مترجم در انتشارات آوای نور:

آسیب شناسی اجتماعی (جامعه شناسی انحرافات) / نوشته دکتر هدایت الله ستوده

انسان شناسی اجتماعی و فرهنگی مردم (با تأکید بر فرهنگ مردم ایران)/ نوشته دکتر هدایت الله ستوده

ادبیات فولکلور سمنان /نوشته دکتر هدایت الله ستوده

پژوهشی در ادبیات شفاهی سمنان/ نوشته دکتر هدایت الله ستوده

جامعه شناسی (مفاهیم کلیدی) / نوشته دکتر هدایت الله ستوده

روانشناسی اجتماعی / نوشته دکتر هدایت الله ستوده

روانشناسی جنایی / نوشته دکتر هدایت الله ستوده

کلیه حقوق مطالب این سایت متعلق به انتشارات آوای نور می باشد