بخشی از پیشگفتار کتاب:
یکی از ویژگیهای آدمی مراحل گوناگون رشدی است که در طول زندگی تجربه میکند. کودکان از زمانی که به دنیا میآیند تا زمانی که به درجاتی از کمال نائل میشوند، مراحلی متوالی و پیوستهای را میگذرانند. این رشد به ظاهر دائمی و یکنواخت است اما در واقع کند و تند میشود و اگر از یکی از مراحل آن غفلت شود، فرصت از دست کودک رفته است و فعالیتهای بعدی سودمند نخواهد بود. مانند تمامی مراحل رشد آدمی، رشد و تحول جنسی، از زمان تولد آغاز میشود. مراحل رشد جنسی کودکان معمولا بدین صورت است که تا پایان 3 سالگی، نسبت به اعضای مختلف بدن خود کنجکاو میشوند و درصدد کشف آنها برمیآیند (لمس قسمت های خصوصی خود در مکانهای عمومی و خصوصی)، سعی میکنند سینههای مادر خود و یا دیگران را لمس کنند، پرسشهایی در مورد بدن خود ودیگران و عملکرد بدن می پرسند.کودکاندر دوره پیشاز دبستان، احساس کنجکاوی دربارۀ تمام مسائلی که به جنسیت مربوط میشود (برای مثال، دختر و پسر چه تفاوتی باهم دارند؟…..چرا مردان حامله نمیشوند؟…..کودک چگونه به دنیا میآید؟) را دارند، حس کنجکاوی خود دربارۀ اندامهایتناسلی کودکان دیگر را از طریق بازیهایی مثل دکتر بازی ارضا میکنند (دستیابی به هویت جنسی)، رفتارهای کلیشهای زنانه و مردانه و تفاوت بین نقش های مادر و پدر در خانه را، درک میکنند. از 7 سالگی تا پایان 12 سالگی (دوره ابتدایی)، تلاش میکنند افراد لخت و بدون لباس را ببینند، نمیخواهند در مقابل دیگران بدون لباس ظاهر شوند و در مورد مطرح کردن مسائل جنسی با بزرگسالان بیمیل هستند، محتواهای جنسی را در رسانهها میبینند و میشنوند.
تربیت جنسی کودکان در دنیای امروزی، مسئله پر اهمیتی است و نیاز آن بیش از پیش احساس میشود؛ زیرا با تغییر و رشد علم، صنعت و
با توجه به خلاء آموزشی در زمینه تربیت جنسی در مدارس ایران و به ویژه در مقطع حساس ابتدایی، مؤلف در این کتاب سعی نموده است تربیت جنسی در دوره ابتدایی و لزوم پرداختن به این مهم را مورد توجه قرار دهد و چارچوبی برای آموزش آن در مدارس ارائه کند. بدین منظور، محتوای کتاب حاضر به سه قسمت اصلی تقسیم شده است: اولین قسمت به چیستی تربیت جنسی کودکان میپردازد؛ قسمت دوم، چرایی و ضرورت پرداختن به تربیت جنسی در مدرسه را مورد توجه قرار میدهد؛ قسمت سوم، چگونگی و طراحی برنامههای درسی در مدرسه را معرفی مینماید.