نویسنده کتاب خانم دیلی فانگ، استاد UCL است. سال ها کار در مراکز تحقیقات یادگیری در دانشگاه UCL و سایر مراکز تحقیقاتی او را به فردی خبره در حوزه های برنامه درسی آموزش عالی تبدیل کرد.
در کتاب حاضر نویسنده کتاب یک مدل شش وجهی به شرح زیر را با تمرکز بر دانشجویان ارائه می کند:
1- دانشجویان با پژوهشگران و پژوهش در مؤسسه ارتباط برقرار می کنند.
2- در هر برنامه یک مسیر مشترک از فعالیت های تحقیقاتی ایجاد می شود.
3- دانشجویان بین موضوع های مختلف و با دنیای واقعی ارتباط برقرار می کنند.
4- دانشجویان بین یادگیری آکادمیک و یادگیری در محل کار ارتباط برقرار می کنند.
5- دانشجویان می آموزند که برونداد قابل سنجش تولید کنند که به مخاطبان خاصی معطوف هستند.
6- دانشجویان با یکدیگر، در مراحل مختلف و با دانش آموختگان ارتباط برقرار می کنند.
در این مدل شش وجهی مؤلف کتاب با استفاده از مستندات پژوهشی گسترده و مثالهای متعدد خواننده را در مسیر دقیق مرتبط کردن آموزش و پژوهش قرار دهد.
مطالب و محتوای این کتاب برای استادان، دانشجویان و سایر پژوهشگران علاقه مند به حوزه های برنامه درسی، آموزش عالی و برنامه های درسی بین رشته ای مفید و قابل استفاده است.
بخشی از مقدمه کتاب:
آموزش عالی به عنوان یک حوزه مطالعاتی در دو دهه اول هزاره سوم توانست با چالشهای پیش رو مانند کیفیت آموزش، تغییرات محیط، اقلیم و جامعه، حرفه آکادمیک، ارتباط با جوامع محلی، بینالمللیسازی و دهها خرده چالش دیگر مواجه شده و برخی از آنها را از سر بگذراند. یکی از چالشهای دانشگاه متمرکز بر ارتباط دو کارکرد اصلی یعنی آموزش و پژوهش است.
در این میان مفهوم برنامه درسی مرتبط[1] (به هم پیوسته) اشاره به متصل بودن دو فرایند آموزش و پژوهش در دانشگاه دارد. برنامه درسی مرتبط چشماندازی ایجاد میکند که جامعه آموزش عالی میتواند از طریق آن نگاه تازهای به تواناییهایش بیندازد. این مفهوم جدایی عجیب و در عین حال متداول آموزش از پژوهش در راهبردها و فعالیتهای موسسات را در کانون توجه خود قرار داده است. منطق برنامه درسی مرتبط براساس مفهوم کلاسیک همبولتین[2] مبنی بر پیوند تدریس و تحقیق و خاتمه دادن به اختلافات غیر ضروری بین فعالیتهای پژوهشی و آموزش دانشجویان بنا نهاده شده است. این چارچوب همچنین ارزش گفتوگوی غنی و همکاری بین مشارکتکنندگان در آموزشی عالی و تعامل بین دانشگاهها و جامعه را افزایش میدهد.
[1] . Connected curriculum
[2] . Humboldtian