بخشی از مقدمه کتاب:
پديده رنج آور و آسيبزاي خيانت هميشه و در همه جا مانند گياهي هرز در كنار درخت ريشهدار و پر بار ازدواج ميرويد و لحظاتي گذرا به عمر كوتاه و شوم خود ادامه ميدهد. اگر در اعتماد و احساس امنيت زوجين شكافي به وجود آيد، زندگي پويايي و نشاط خود را از دست داده و باعث زخم خوردگي در يكي از زوجين و شايد هر دوي آنها شود.
در جامعه ایرانی بدلیل مسائل فرهنگی، بی وفایی، علت ضروری و اصلی طلاق یکی از همسران،( همسری که خیانت کرده و همسری که مورد خیانت واقع شده ) نیست. اغلب آنچه هر دو خواهان آن هستند، فرار از درد و رنج حاصل از اشتباهات و بازگشت به حالت عادی است. لذا در کتاب حاضر سعی شده است به زوج ها در رهایی از فاجعه بی وفایی و بهبود آسیب های آن و احیای مجدد زندگی مشترک کمک شود، زندگی مشترکی که این بار در برابر هرگونه بی وفایی مقاوم باشد.
از سویی دیگر آسیبی مثل بی وفایی و خیانت همسران، در هر جامعه ای می تواند تا حدودی متفاوت از سایر جوامع باشد، از این رو لازم است تدابیر و راهکارهای درمانی چنین آسیبی نیز با توجه به ویزگیهای فرهنگی، انسانی و اجتماعی آن جامعه ارائه شود.
زنان آسیب دیده از خیانت بدلیل عاطفه مادری و بخاطر مسائل فرهنگی ،اقتصادی و اجتماعی، همه سختیها و مصیبتها را به جان می خرند و در مواردی ، حتی پس از خیانت همسر ،حاضر به ترک زندگی زناشویی نیستند و در ضمن نمی توانند آسیب های گذشته را فراموش کنند که همین عامل روابط زناشویی را بیش از پیش خدشه دار کرده و سلامت روان فرزندان را نیز به خطر می اندازد.
از آنجایی که روابط زناشویی ،رابطه ای دو جانبه است که هر یک از زوجین نقش مهمی در کیفیت ارتباطات دارند ، در کتاب حاضر سعی شده است به زوجین در جهت شناخت مهمترین نیازهای خود و همسرشان کمک کند تا بدین طریق از وقوع خیانت مجدد پیشگیری شود و روابط زناشویی با همسر خاطی نیز بازسازی شود. زیرا به نظر می رسد اگر آنان بتوانند مهارتهای ارتباطی لازم را فرا بگیرند،از تعارضات زناشویی پیشگیری شده و کانون خانواده حفظ می شود،کیفیت زندگی خانواده بهبود می یابد ، حل و فصل تعارضات درون فردی میسر می شود و فرزندان نیز در فضای روانی سالمی رشد می کنند